TOP TEN TUESDAY | raamatutest tuttavad paigad, mida sooviks külastada

Seekordne raamatumeem paneb mõtlema kõigile neile tegevuspaikadele, kuhu raamatuid lugedes sattunud oled ja valima, millist neist kohtades kõige meelsamini turistina külastaksid.

Otsustasin raamistikku natukene koomale tõmmata ja juba eos välistada kõik need paigad, kuhu minemine on vaid reisi planeerimise küsimus. Seega, kui raamatu tegevus toimub tänapäeva Londonis, see arvesse ei lähe. Samas, kui tegevus toimuks näiteks Victoria-aegses Londonis, siis sobib see siia nimekirja nagu valatud.

Sigatüüka Nõiduse ja Võlukunsti Kool & Diagon Alley

Kui ma saaks valida ühe väljamõeldud maailma, kus oma elupäevade lõpuni elada, siis oleks see J. K. Rowlingu loodud võlumaailm. Et minusuguse mugu jaoks algaks see kõik Sigatüüka vastuvõtukirjaga, tundub iga mõistlik alustada kooliga ning Diagon Alley’ga, kust oma esimene võlukepp ja raamataud soetada.

#potterhead&proud

Muumiorg

Muumide illustratsioon. (c) Tove Jansson

Muumid olid lahutamatu osa lapsepõlvest. Nende seiklused haarasid kaasa ja Muumiorg näis imelise paigana. Ka täiskavanuna on Muumiorgu hea naasta. See on endiselt helge, sõbralik ja südamlik.

EW-aegne ülikoolilinn Tartu

Vaade Riia tänavalt Karlova (Kalevi) tänavale. Tartu 1920ndad või 30ndad. (c) pilt on pärit siit.

A. H. Tammsaare “Ma armastasin sakslast” lehekülgedel toimetab vaene üliõpilane Oskar, Bernard Kangro “Jäälätetes” proovivad tudengipoisid Naatan Üirike, Juku Leebram, Verner Taklaja ja Tõive Pärdijaak mõista Asse Jairust ja muljete põhjal neiust pilti luua. Kõik nad käivad samadel tänavatel, elavad samades korterites ja kuulavad samades auditooriumites loenguid, kuid ometigi on see täiesti teine maailm, mida oma silmaga tahaks näha ning omal nahal tunda.

Ankh-Morpork

Ankh-Morporki kaart. (c) pilt on pärit siit

Minu esimene kokkupuude fantaasiakirjandusega oli Terry Pratchetti “Kettamaailma” sari. Väidetavalt põhineb Ankh-Morpork mõneti Tallinna vanalinnal. Seega natuke ehk võib hea tahtmise korral seda õhustikku otsima minna praegugi, kuid päris asja oleks küll vinge näha. Eriti, kui Rincewind giidiks tuleks.


Top Ten Tuesday näol on tegemist iganädalase raamatumeemiga, mida juba aastaid veavad usinad raamatusõbrad blogis The Broke and the Bookish. Siin blogis on suhtumine arvu 10 üpris vaba ja regulaarse kaaslöömisega natukene raskusi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s