This Fantastic Beautiful (2016)

Juba This Beautiful Fantastic‘u esimene minut meenutas nii väga 15 aastat vanemat filmi Le fabuleux destin d’Amélie Poulain. Sarnasusi oli kohe nii palju, et kõik siin üles loetlema ei tasu hakata. Nimetan vaid mõned üksikud: musta lühikese soenguga noor naine, kes “tavalistest” inimestest natukene erinev; torisev vanamees, kes õpetab noorele naisele, et armastus ja lähedased on kõige olulisemad ja siis ära sureb; eriskummalise hobiga noormees, kellesse peategelane ära armub ja südamevalu, mis oleks võinud olemata jääda.

Filmi peategelane on Bella Brown, imekombel täiskasvanuikka jõudnud raamatukogus töötav (krooniline hilineja) noor kirjanik (pole veel välja mõelnud, millest kirjutada). Loodusega ta sina peal ei ole ja sestap on tema üürikodu aed täiesti metskikuks muutunud. Et tänavale sattumist vältida, tuleb tal kolme kuuga tollest džunglist korralik aed teha.

Siinkohal tuleb mõneti vastumeelselt talle appi naabrimees, kellega nende kuude jooksul varasemad erimeelsused unustatakse ja sõpradeks saadakse.

Filmi lõpp on ka mõistagi õnnelik: aed saab kena, torisev vanamees osutus tegelikult väga heasüdamlikuks ja Bella avaldab raamatu ja tuleb välja, et Billyl ei olegi tegelikult teist suhet.

Iseenesest on This Beautiful Fantastic südamlik ja helge film. Nii loo kui pildikeele poolest. Ent liig tihti näib nagu oleks see briti mugandus Amélie’st. Kui peaks valima emma-kumma, siis tasub vaadata prantslaste filmi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s