Beats (2019)

(c) Kaader filmist Beats

Beats on reivist nõretav selge lõputa kujunemislugu 1994. aasta Šotimaal, mille keskmes on teismelised Johnno ja Spanner, Suurbritannia reivikultuur, narkootikumid ning sotsiaalsed kammitsad ja ootused.

Kuigi filmi keskmesse on asetatud 90ndate Suurbritannia reivikultuur ning selle keelustamine, on filmi tegelik rõhk Johnno ja Spenneri sõprussel: see on pikalt kestnud, väga tugev, kuid siiski hääbumas. Johnno pere plaanib kolida jõuakamasse linnaosasse ning on Spanneri perekondliku tausta tõttu noormeeste sõprusele vastu.

See muudab Johnno ja Spanneri osalemise illegaalsel reivil rohkemaks kuid vaid üheks peoks: see on on põgenemine reaalse elu eest, seda nii füüsilisel kui ka vaimsel kujul.

(c) Kaader filmist Beats

Filme pidudest, mille järel elu pole enam endine, on palju, kuid Beats suudab neist eristuda sellega, et uurib noormeeste vennalikku, kohati peaaegu erootilist sõprust. Filmi lõpptiitrit võtavad lause-paariga tegelaste saatuse kokku ning kinnitavad, et teismeea ülivõrdse tunded (olgu need siis sõbrad või romantilised partnerid) elavad harva edasi ka täiskasvanueas.

Kahtlemata on tegemist ajastufilmiga, mida aitavad rõhutada must-valged kaardid (erandiks on abstraktne LSD-tripp) kuid samal ajal on ülistab film ajatult noorust, inimeste kogunemisi ja lõbutsemist.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s