HIDDEN GEMS | Kas filmiväljakutse aitab blokist üle saada?

Mul on pikka aega olnud raskusi filmide vaatamisel. Mitte selle pärast, et need ei huvitaks mind või pikalt ekraani ees istumine oleks vastumeelne tegevus, vaid keeruline on valida. Nimekiri nendest filmidest, mida näha tahan, on aastate jooksul hirmutavalt pikaks kasvanud ja palju uusi tähelepanu äratavaid linateoseid tuleb muudkui peale. Vahel ei leia tujuga klappivat filmi ja otsing tüütab lõpuks niivõrd ära, et filmiisu kaob ära, teine kord pole kas aega või energiat. Ja nii see lähebki.

Hiljuti avaldas filmiblogija Mettel Ray filmiväljakutse Hidden Gems, mille eesmärgiks on aasta jooksul oma lemmiknäitlejate (vähemtuntud ja) vaatamata töödega tutvumine. Reeglid on lihtsad: tuleb valida kuus mees- ja kuus naisnäitlejat (üks igaks kuuks), vaadata kuu jooksul kolm filmi ning perioodi lõpus oma avastused ja muljed postitusse kirja panna.

Mulle meeldib selle väljakutse juures, et see jätab suhteliselt vabad käed, kuid on samal ajal siiski piisavalt struktureeritud ja aitab fookust hoida. Mine tea, ehk aitab see ka filmide vaatamise blokist — või õigemini liigsete valikute segadusest — üle saada. Proovida tasub igal juhul.

Jaanuar – Meryl Streep

Veebruar – Alan Rickman

Märts – Scarlett Johansson

Aprill – Ewan McGregor

Mai – Viola Davis

Juuni – Colin Firth

Juuli – Saoirse Ronan

August – Leonardo DiCaprio

September – Nicole Kidman

Oktoober – Adam Driver

November – Helena Bonham Carter

Detsember – Matthew McConaughey

2 kommentaari “HIDDEN GEMS | Kas filmiväljakutse aitab blokist üle saada?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s